PURE JOYA – omtale i iForm

Skodilla? Les om en som fikk en nesten religiøs opplevelse av nye toning-sko.

Er du blant dem som alltid er åpen for et par nye sko, er opptatt av det gode liv i hverdagen (som det fremdeles er flest av), og hører på dem som mener de har sett lyset, da bare må du få med deg artikkelen om nye toning-sko i I FORM nr 4. Og så bør du lese dette.
Moren min på 73 år har levd med dårlig rygg etter et hopp fra annen etasje da hun var ca. 30, da det begynte å brenne i huset der hun befant seg. Hun vet alt som er verdt å vite om dårlige og gode sko. Hun prøvde MBT (Masai Barefoot Technology) da de kom, men fant aldri helt balansen på dem – til tross for iherdige forsøk. Men så… etter å ha gått med de nye Joya Venezia-skoene sine, ville hun omtrent ikke ta dem av seg da hun skulle legge seg. Selv om hun egentlig ikke liker å ha noe på beina. «Den stooore forskjellen var at de var så vidunderlig myke å gå i. Det var som om stien hjemmefra gjennom skogen og ned til Øvre-Alta var limt fast under beina. Bare deilig å gå så hvor langt som helst i de. Klart jeg blir støl, men ikke på grunn av skoene. Eller, jo, kanskje, for på grunn av dem, for jeg går  tre ganger lenger enn jeg ellers ville ha gjort. Dermed blir jeg selvsagt støl, men det går fort over. Først trodde jeg de var galt konstruert fordi jeg liksom bikket innersidene mot hverandre, men så tenkte jeg at det kanskje var jeg som bikket innover, hvilket viste seg å holde stikk. Nå har jeg heller ikke så «harde kanter» på utsiden av føttene lenger. Det er som om skoene korrigerer feil jeg gjør. Det hører med til historien at mannen som har utviklet Joya-skoene, Karl Müller, er sønnen til MBT-grunderen med samme navn. «Joya, den mest støtempende skoen i verden».Pene, lette sko som du ikke trenger å lære deg å bruke. «Behagelige fra første skritt,» ifølge reklamen. Det eneste aberet kan være at designet ennå ikke er spesielt sexy, men det er kanskje til å leve med noen timer om dagen. Selv om du kanskje er litt yngre enn mamma.